O nama

“Mjesto gdje se učenje (za)voli.”


PLUS MINUS

centar je za edukaciju otvoren 2021. godine u Zaprešiću. U razgovoru s roditeljima i prijateljima, našim sugrađanima, spontano se nametnula ideja za edukacijom matematike i srodnih znanosti kod djece i mladih. Bilo nam je bitno ponuditi stručno vodstvo i različite aktivnosti koje će pomoći u popularizaciji matematike i prirodnih znanosti.

Cilj PLUS MINUS centra je ponuditi roditeljima, djeci i mladima mjesto gdje će se učenje (za)voljeti.

Centar je osnovala i vodi Martina Ubrekić.

Martina Ubrekić

PlusMinus centarMagistra sam edukacije matematike koja se nakon godina rada u školi odlučila posvetiti popularizaciji matematike van školskog sustava. Od početka školovanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu radila sam na popularizaciji matematike te sam sudjelovala kao predavač u V. Gimnaziji u sklopu projekta Playmath, vodila matematičko-enigmatske radionice za djecu školskog uzrasta, a na kraju diplomirala na temu Fleksagona, matematičkih igrački od papira.

U svom radu sam pripremala djecu za natjecanja, a 2019. godine smo sudjelovali na Europskoj matematičkoj konferenciji EUROmath na Cipru. EUROmath je bio prekretnica u mom razmišljanju o školskom sustavu kada sam shvatila da matematiku želim i trebam približiti djeci na njima prirodnije, prihvatljivije načine što nisam mogla u potpunosti provesti u školi.

Supruga sam i majka dvoje djece. S djecom sam krenula u istraživanje aktivnosti vezanih uz razvoj djeteta kroz igru. To je svojevrsni temelj mog programa za vrtićku dob, isproban iz prve ruke.

Tu sam za sve koji pokazuju interes za matematiku, žele znati i naučiti više, ali i za sve kojima u ovom trenutku matematika nije najdraža. Vjerujem da se sve može promijeniti, imala sam takva iskustva s vlastitim učenicima.

Veselim se suradnji s vama!